Onze studiezalen zijn te bezoeken op afspraak.


Studiezaal Zwolle

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur

Bezoekadres: Museum ANNO, Melkmarkt 41, 8011MB Zwolle


Tijdens de openingstijden van het museum ANNO zijn museumbezoekers welkom om een kijkje te nemen op de studiezaal, zo kan er vrij gebruik worden gemaakt van de interactieve speltafel om meer te leren over het doen van archiefonderzoek, is er een kleine handbibliotheek en zijn er computers om digitaal bronnen in te kunnen zien. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur kunnen er archiefstukken worden ingezien op aanvraag.


Wil je archiefstukken inzien, dan vragen wij je een afspraak te maken. Volg deze stappen:


Studiezaal Deventer

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur

Bezoekadres: Klooster 12, 7411NH Deventer


Je bent van harte welkom op onze studiezaal:


Reserveer stukken voorafgaand aan je bezoek. Dit kan met behulp van het nummer op je bezoekerspas via onze archieftoegangen. Heb je nog géén bezoekerspas? Geen nood, gebruik het tijdelijke pasnummer 114-23456 en noteer je voor- en achternaam in het veld Opmerkingen. Bezoekers voor materiaal van de Athenaeumbibliotheek in Deventer hebben geen bezoekerspas nodig, maar geef wel bij de afspraak aan wat je wilt inzien op de studiezaal. Meer uitleg over het aanvragen van stukken vind je op de pagina Collectie inzien.


Huisregels:

  • Spullen als jassen, tassen, eten en drinken zijn niet toegestaan op de studiezaal. Maak hiervoor gebruik van de garderobe, kluisjes en de koffiehoek. 
  • Gedrag: de studiezaal is een plaats van onderzoek en informatie-uitwisseling. Dit betekent voor de één concentratie en voor de ander overleg. Wij vragen van onze bezoekers begrip voor beide situaties. Telefoneren is niet toegestaan.
  • We vragen van bezoekers een respectvolle houding ten opzichte van onze medewerkers. Zij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Agressief of beledigend gedrag, verbaal of non-verbaal, tolereren we niet.
  • Omgaan met archiefstukken: bedenk dat de archiefstukken kwetsbaar, uniek en onvervangbaar zijn. Raadpleeg de stukken daarom met zorgvuldigheid. Gebruik een leeskussen om gebonden delen te steunen, vermijd vouwen of kreuken, maak geen aantekeningen op de stukken en leg geen dozen of stukken op de grond.
  • Foto’s maken: fotograferen zonder flits is toegestaan. Let hierbij op de openbaarheid van de archieven, gebruik de foto’s alleen voor eigen gebruik. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van auteursrechten. Vraag bij het maken van foto’s van de studiezaal en eventuele bezoekers altijd eerst toestemming aan de bezoekers en de studiezaalmedewerkers.