Uitleg in video
Uitleg in tekst


Om archiefstukken in te zien moet je een afspraak maken om onze studiezaal te bezoeken. Volg de onderstaande stappen:

  • Maak online een afspraak, dan reserveren wij een werkplek voor je.
  • Vraag online de benodigde archiefstukken aan voor inzage. Vraag de stukken uiterlijk een dag voor je bezoek vóór 12 uur smiddags aan. Deze liggen dan tijdens je bezoek voor je klaar. Bekijk de FAQ: hoe vraag ik archiefstukken aan?
  • Tip: Bekijk ook online via het bouwdossier-loket en onze archieftoegangen of er al scans beschikbaar zijn of vraag deze gratis aan. Dit bespaart je een bezoek aan de studiezaal.

  

Openingstijden en adresgegevens

Studiezaal Zwolle

Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur

Bezoekadres: Museum ANNO, Melkmarkt 41, 8011MB Zwolle

 

Studiezaal Deventer

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur

Bezoekadres: Klooster 12, 7411NH Deventer

 

Huisregels

  • Spullen als jassen, tassen, eten en drinken zijn niet toegestaan op de studiezaal. Maak hiervoor gebruik van de garderobe, kluisjes en de koffiehoek.
  • De studiezaal is een plaats van onderzoek en informatie-uitwisseling. Dit betekent voor de één concentratie en voor de ander overleg. Heb begrip voor elkaar.
  • We vragen van bezoekers een respectvolle houding ten opzichte van onze medewerkers. Zij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Agressief of beledigend gedrag, verbaal of non-verbaal, tolereren we niet.
  • Omgaan met archiefstukken: bedenk dat de archiefstukken kwetsbaar, uniek en onvervangbaar zijn. Raadpleeg de stukken daarom met zorgvuldigheid. Gebruik een leeskussen om gebonden delen te steunen, vermijd vouwen of kreuken, maak geen aantekeningen op de stukken en leg geen dozen of stukken op de grond.
  • Fotograferen zonder flits is toegestaan. Let hierbij op de openbaarheid van de archieven, gebruik de foto’s alleen voor eigen gebruik. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van auteursrechten. Vraag bij het maken van foto’s van de studiezaal en eventuele bezoekers altijd eerst toestemming aan de bezoekers en de studiezaalmedewerkers.


Bezoekersreglement

Voor een goed verloop van jouw bezoek en ter bescherming van de historische documenten en objecten gelden de regels beschreven in ons bezoekersreglement. Lees ons bezoekersreglement door voor jouw bezoek.