1. Plan een afspraak in

2. Reserveer de stukken die je wilt inzien, met het nummer op je bezoekerspas.

Bezoekerspas

Ben je bij Collectie Overijssel als bezoeker geregistreerd en heb je een bezoekerspas, dan kun je via de website archiefstukken reserveren, vanuit huis voorafgaand aan jouw bezoek. Door stukken te reserveren, liggen deze bij jouw volgende bezoek aan de studiezaal al voor je klaar.

Nog geen bezoekerspas?

Ben je nog niet geregistreerd als bezoeker? Gebruik dan het tijdelijke pasnummer: 114-23456. Ben je van plan vaker op bezoek te komen, neem dan contact met ons op via info@collectieoverijssel.nl en vraag een pasnummer aan. Het pasnummer word je per mail toegestuurd en de bezoekerspas zal bij een volgend bezoek aan de studiezaal voor je klaarliggen.

Reserveren of aanvragen van stukken vanuit huis

Via de zoekbalk kun je zoeken in de collecties en specifiek op de stukken die je wilt reserveren. Klik op de juiste archieftoegang en selecteer de betreffende beschrijving. Bij de beschrijving klik je op de aanvraagknop (icoon van een mapje). Vervolgens verschijnt er een aanvraagscherm waarin je jouw pasnummer en eventuele opmerkingen kunt invullen. Na het versturen van de aanvraag ontvang je een bevestigingsmail.

Meer info over hoe een archief is ingedeeld, hoe je kunt zoeken in onze collectie en wat er digitaal te vinden is? Kijk dan op Collectie inzien