1. Maak eerst een afspraak om de studiezaal te bezoeken. Zo wordt er een werkplek voor je gereserveerd.
  2. Zoek in de archieftoegangen het stuk dat je wilt inzien. Klik op de beschrijving van het stuk. Rechtsboven zie je vervolgens het icoon van een mapje. Dit is de knop ‘Aanvragen (verzoek tot inzage in de studiezaal)’. Ontbreek het icoontje? Dan is het niet mogelijk dit stuk origineel in te zien. Het archief is beperkt openbaar of het stuk is al gedigitaliseerd en als scan beschikbaar.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
Beeld bij stap 2. Selecteer het inventarisnummer dat je wilt raadplegen en klik op ‘aanvragen’.

3. Er volgt een scherm met een overzicht van de aangevraagde stukken. Als je meerdere stukken wilt aanvragen, klik je op ‘Verder zoeken’. Is het overzicht compleet, klik op je ‘Stukken aanvragen’.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
Beeld bij stap 3. Overzicht van de stukken.

4. Vul de gevraagde gegevens zoals je pasnummer*, naam, emailadres en bezoekdatum in. Klik op ‘Versturen’. Je ontvangt een automatische bevestiging van jouw aanvraag op de mail.

Beeld bij stap 3. Vul je gegevens in en verstuur de aanvraag.

*Heb je nog geen pasnummer of ben je deze vergeten? Gebruik dan het pasnummer: 114-23456. Bij je bezoek aan de studiezaal kun je een eigen bezoekerspas met pasnummer aanvragen. Neem hiervoor een geldig identiteitsbewijs mee.