Uitleg in video

Uitleg in tekst

1. Zoek in de archieftoegangen het stuk dat je wilt inzien. Klik op de beschrijving van het stuk. Rechtsboven zie je vervolgens de scanaanvraag-knop. Dit is de knop ‘Scannen op verzoek’. Ontbreek deze knop? Dan is het niet mogelijk dit stuk als scan op te vragen. Bekijk de lijst met uitzonderingen en voorwaarden.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beeld bij stap 1. Selecteer het inventarisnummer dat je wilt raadplegen en klik op ‘Scannen op verzoek’.

2. Er volgt een scherm met een overzicht van de aangevraagde stukken. Als je van meerdere stukken scans wil aanvragen, klik je op ‘Verder zoeken’. Houd rekening met het maximaal aan te vragen scans per week. Is het overzicht compleet, klik je op ‘Stukken aanvragen’.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beeld bij stap 2. Overzicht van de stukken.

3. Vul de gevraagde gegevens in zoals je naam en e-mailadres. Klik op ‘Versturen’. Je ontvangt een automatische bevestiging van jouw aanvraag op de mail.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beeld bij stap 3. Vul je gegevens in en verstuur de aanvraag.

4. Binnen twee weken ontvang jij een mail met een downloadlink van de scans. Plaats je een aanvraag voor scans van archiefstukken die in onze depots in Zwolle én Deventer liggen, dan ontvang je twee aparte mails met je bestelling. De levertijd kan verschillen.

Wat zijn de uitzonderingen?

Niet van alle archiefstukken zijn scans aan te vragen. De uitzonderingen zijn:

• Bouwdossiers zijn opvraagbaar via ons bouwdossier-loket.
  • Materiaal in de beeldbank kan niet via de website worden opgevraagd als scan. Bij interesse kun je ons mailen op info@collectieoverijssel.nl
  • Heb je interesse in scans van een stuk die niet via de website kunnen worden opgevraagd, neem dan contact met ons op via info@collectieoverijssel.nl. Vermeld hierbij het toegangs- en inventarisnummer. We bekijken per geval wat er mogelijk is. We kijken onder andere of we rekening moeten houden met auteursrechten, openbaarheid, privacygevoelige informatie en of het materiaal niet te kwetsbaar is om te digitaliseren.

We doen ons best om in zoveel mogelijk gevallen scans te leveren, maar helaas kan het zijn dat na beoordeling blijkt dat dit niet mogelijk is. Je ontvangt hierover altijd bericht en indien mogelijk doen we een alternatieve suggestie voor inzage.

Voorwaarden

We hanteren een maximum van 2 archiefstukken (inventarisnummers) per persoon per week.