Op onze studiezalen kun je terecht voor verschillende soorten historisch onderzoek. Hier is ook een deel van onze bibliotheek te vinden, er zijn verschillende werk- en loungeplekken aanwezig en er zijn diverse faciliteiten ter ondersteuning van jouw onderzoek. Het is de bedoeling dat jij zelf onderzoek uitvoert. De studiezaalmedewerkers kunnen assisteren bij het vinden van de juiste hulpmiddelen.

Faciliteiten en apparatuur op de studiezaal in Deventer

Microfichereader en filmprojector met computer

Met behulp van dit apparaat kun je analoge microfiches of films bekijken en deze indien gewenst als digitale scan opslaan op een USB-stick. Er zijn meerdere microfichereaders aanwezig op onze studiezaal.

Scanners

Als de staat van de stukken het toelaat mag je zelf digitale foto’s maken. Ook is het mogelijk om zelf digitale reproducties te maken met behulp van de scanners die beschikbaar zijn op de studiezaal. Na het inscannen van het document kunnen de digitale bestanden worden opgeslagen op jouw eigen USB-stick.

Garderobe en kluisjes

Jassen en tassen zijn niet toegestaan op de studiezaal. Er is een garderobe met kluisjes aanwezig.

Koffiehoek

Het is niet toegestaan te eten en drinken op de studiezaal bij de archiefstukken. Hiervoor kun je in de koffiehoek plaatsnemen. Hier is een automaat aanwezig, waar je koffie of thee kunt halen voor €1,- per kopje. Neem hiervoor contant geld mee, wij kunnen helaas niet wisselen.

Faciliteiten en apparatuur op de studiezaal in Zwolle

Garderobe en kluisjes

Jassen en tassen zijn niet toegestaan op de studiezaal, een laptop met toebehoren mag wel. Er is een garderobe met kluisjes aanwezig op de begane grond.

ANNO Café

Het is niet toegestaan te eten en drinken op de studiezaal bij de archiefstukken. Hiervoor kun je terecht bij het ANNO Café in het museum op de begane grond.